Aansluiten van een inductiekookplaat

Vandaag de dag heeft u allerlei verschillende manieren om uw maaltijd te bereiden. U kunt gebruikmaken van een oven of magnetron, maar waarschijnlijk gebruikt u meestal een kookplaat. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten kookplaten. Zo kunt u bijvoorbeeld koken op een keramische kookplaat of op gas. De nieuwste mogelijkheid om uw eten te bereiden is echter middels inductie. Hierbij wordt een magnetisch veld gecreëerd, waardoor het eten aanzienlijk sneller klaar is. Wilt u ook gaan koken op inductie? Dan moet er natuurlijk wel eerst een inductiekookplaat aangesloten worden. Maar hoe werkt een inductiekookplaat aansluiten nou eigenlijk?

Speciale aansluiting in meterkast inductiekookplaat

Kookt u nu nog op een keramische kookplaat? Dan is het niet alleen een kwestie van het vervangen van de plaat om te kunnen koken op inductie. Nee, om op inductie te koken moet er namelijk een speciale groep aanwezig zijn in uw meterkast. Een inductiekookplaat werkt namelijk uitsluitend op krachtstroom. Bovendien moet er een speciaal stopcontact aanwezig zijn achter uw kookplaat. Dit stopcontact noemen we ook wel een perilex-aansluiting. De speciale groep in uw meterkast en het stopcontact zorgen voor het verkrijgen van het magnetische veld. Zonder deze twee dingen is het onmogelijk om uw inductiekookplaat te gebruiken.

Laat een inductiekookplaat aansluiten

Zoals u hierboven kon lezen komt er nogal wat kijken bij het aansluiten van een inductiekookplaat. Heeft u geen ervaring met het aanleggen van elektra? Dan raden wij u niet aan hier zelf mee aan de slag te gaan. Waarom niet? Omdat de kans dan aanwezig is dat u uw inductiekookplaat verkeerd aansluit. Bij een verkeerde aansluiting kunt u de nieuwe kookplaat natuurlijk ook niet gebruiken. Wilt u dit voorkomen? Laat het aansluiten van een inductiekookplaat dan over aan een elektricien. Hij kan een extra groep realiseren in uw meterkast en plaatst daarnaast de perilex-aansluiting. Op deze manier weet u zeker dat u straks zonder problemen kunt koken op inductie!

Call Now Button