Groepenkast

Allround elektriciens

Onze monteurs hebben uitgebreide ervaring in diverse elektrawerkzaamheden.

Storingsdienst voor nood

Wij zijn zowel overdag als ’s nachts te bereiken voor nood, ook in het weekend!

Uitstekende service

Wij denken met u mee en geven deskundig advies. Zo krijgt u altijd de beste service!

Vakkundig personeel

Onze vakkundige krachten zorgen voor professioneel aangelegde veilige elektra.

Voor nood 24/7 bereikbaar!

Uw groepenkast in Breda

Elk pand heeft een eigen groepenkast. Dit is de plek waar stroom naar binnen komt. De groepenkast maakt een verdeling van de stroom tussen de verschillende groepen. Elke groep in het pand is verantwoordelijk voor een deel van uw stroomvoorziening, zoals de elektrische apparaten, verlichting en stopcontacten. Als er teveel van deze apparaten tegelijk aan het werk zijn, kan de groepenkast overbelast raken. De stoppen slaan dan door om ergere problemen te voorkomen. Heeft u vaak dit soort problemen met uw groepenkast in Breda? Dan is het verstandig dat u deze uit laat breiden door onze vakmensen.

Het aanpassen van uw groepenkast in Breda

Elke groepenkast heeft een bepaald aantal groepen. Hoeveel dat er zijn, verschilt per pand. In de oudere panden zijn dat er over het algemeen een stuk minder dan in een nieuwbouwhuis. En dat terwijl u waarschijnlijk net zoveel stroom gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de stoppen regelmatig doorslaan. En dat kan heel vervelend zijn. Laat daarom uw groepenkast in Breda uitbreiden door onze professionals. Wij zorgen ervoor dat het aangepast wordt aan uw woonsituatie.

Het vervangen van groepenkasten

Reeds werd geschreven over het aanpassen van een groepenkast in huis. Het aanpassen van groepenkasten kan noodzakelijk zijn, wanneer u bijvoorbeeld voor een aan- of verbouw van uw woning kiest. In dat geval zal er een groep aan de meterkast moeten worden toegevoegd, om dit nieuwe deel van voldoende stroom te kunnen voorzien. Er zijn ook situaties waarin het aanpassen van een groepenkast niet rendabel is. In zo’n geval kunt u overwegen om de groepenkast als geheel te vervangen. Onze elektricien in Breda adviseert u graag over het nut van het vervangen van de groepenkast in uw situatie.

Ook een overbelasting komt regelmatig voor, waarbij een groep meer stroom eist dan geleverd kan worden door de groepenkast. Als de groepenkast dit niet kan leveren, zal de stop uit de meterkast springen. Het gevolg is een vervelende stroomstoring, die vaak enkel op te lossen is door de groepenkast uit te breiden. Hierbij komt u tot het vorige punt, dat het uitbreiden van een groepenkast niet altijd rendabel is. Om nieuwe problemen in de toekomst te kunnen voorkomen, kan het slim zijn om de groepenkast direct te vervangen. Een groepenkast vervangen in Breda is een klus die onze elektriciens regelmatig bij mensen thuis uitvoeren. Zo bent u verzekerd van een professionele uitvoering.

Groepenkast aan laten sluiten bij de laatste richtlijnen

Voor meterkasten gelden verschillende richtlijnen op het gebied van de veiligheid hiervan. Om de kans op bijvoorbeeld een brand of kortsluiting te verkleinen, is het belangrijk dat uw meterkast aan deze voorwaarden voldoet. Althans, in Nederland is het niet verplicht om uw meterkast aan te passen bij een veranderde veiligheidsrichtlijn. Dit hoeft pas, wanneer u zelf besluit om een aanpassing aan de meterkast door te voeren. Het toevoegen van een extra groep is hier een voorbeeld van. Bij het toevoegen van een groep kan blijken dat er ontzettend veel aan de meterkast moet worden aangepast, waardoor het goedkoper is om een volledig nieuwe meterkast te plaatsen.

Schakel onze professionals in

Onze vakmensen weten alles van uw groepenkast. Daarom verzorgen wij niet alleen de uitbreiding. Ook bij storingen of voor de installatie van een nieuwe groepenkast in Breda, kunt u bij ons terecht. Heeft u problemen met uw groepenkast? Of is deze toe aan een uitbreiding? Schakel dan meteen ons als elektricien in. Wij zorgen ervoor dat uw groepenkast in Breda aan al uw eisen voldoet.

Groepenkast Breda
Call Now Button