elek Een energieleverancier verdient op mensen die energie gebruiken. Dat is fijn voor de leverancier, maar minder fijn voor de mensen in kwestie. Helaas vallen we er vrijwel allemaal onder. Lichtpuntje in deze kwestie is weer dat we zelf invloed hebben op de hoogte van onze energierekening. Je kunt namelijk doodeenvoudig geld besparen! We legen je uit hoe je dat doet.

Gemakkelijk en snel besparen met isolatie

Isolatie is een goede en relatief goedkope manier om een energierekening omlaag te brengen. De eenmalige investering is wel vrij fors te noemen, maar op de langere termijn verdien je het al snel terug. Om een voorbeeldje te noemen: de terugverdientijd voor spouwmuurisolatie is circa 4 jaar, wat bij een investering van zo’n € 2.000,- inhoudt dat je per jaar rond de € 500,- op je energierekening zult besparen!

Stand by is ook aan!

Veel apparaten in huis staan aan zonder dat we er erg in hebben. Je denkt nu misschien aan een koelkast, een CV ketel of een vriezer, maar dat zijn apparaten die we echt nodig hebben als ze aan staan. Een koelkast die overdag uit gaat heb je weinig aan, dan bederft immers alles wat er in staat. Nee, we doelen op televisies die op stand by staan. Je merkt er niks van, dus zet voortaan die televisie gewoon uit als je er niet naar kijkt. Op die manier bespaar je eenvoudig op je energierekening.

Call Now Button