Is de elektra in uw woning in Breda inmiddels al tientallen jaren oud? Dan kan het zijn dat de installatie niet bepaald veilig meer is. U kunt er in dat geval voor kiezen om de hele elektra in huis te vernieuwen. Dit is echter een dure en tijdrovende klus. Probeer daarom eerst eens om de oude elektra in uw woning te renoveren. Dit kost u namelijk veel minder tijd en geld. Veel inwoners van Breda hebben echter geen idee hoe zij dit doen. Om u op weg te helpen, geven wij u hier eerst een aantal tips.

1. Schakel de stroom uit


Voordat u ook maar begint met werkzaamheden aan elektra, moet u altijd de stroom uitschakelen. Dit lijkt een open deur, maar toch weten we dat dit geregeld vergeten wordt. Schakelt u de stroom niet uit? Dan kunt u een flinke opdonder krijgen wanneer u oude elektra gaat renoveren. Begin dus nooit met renovatiewerkzaamheden voordat u de stroom uitschakelt.

2. Kijk niet alleen naar de bekabeling


Wanneer we het hebben over elektra, denken veel mensen aan de verschillende stroomdraden die door een huis lopen. Dit maakt inderdaad onderdeel uit van de elektra, maar er is meer. De installatie in uw meterkast behoort namelijk ook tot de elektra. De elektrische installatie renoveren is soms nog belangrijker dan de bekabeling. Deze installatie kan namelijk verouderd zijn. Werkt u groepenkast nog met stoppen? Dan kan renovatie verstandig zijn. Moderne groepenkasten werken namelijk met schakelaars. Een elektrische installatie met schakelaars is een stuk veiliger.

3. Laat oude elektra vervangen

Indien u geen kennis hebt van elektra, is het niet verstandig hier zelf mee aan de slag te gaan. Nee, in dat geval kunt u beter een elektricien inschakelen. Voor zo’n professional is oude elektra renoveren namelijk gesneden koek. Hij kan de elektriciteitsdraden onder handen nemen, maar ook de elektrische installatie renoveren. Laat u dit door een elektricien doen? Dan weet u zeker dat oude elektra juist gerenoveerd wordt en er voorlopig weer tegenaan kan!

Call Now Button