Heeft u al eens overwogen om een dimmer aan uw muur te monteren? Een dimmer kan op de plek van een schakelaar geplaatst worden en biedt u verschillende voordelen. In dit artikel vertellen we u meer over de redenen om voor een dimmer te kiezen, als u een huiselijke woonkamer wilt creëren. Niet alleen in de woonkamer komt een dimmer goed van pas! Ook in de slaapkamer kunt u het gebruik van een dimmer overwegen. Niemand vindt het immers prettig om direct de felle lamp aan te moeten zetten op de vroege ochtend. Met een dimmer went u heel geleidelijk aan het licht, waardoor u met een prettiger gevoel aan een nieuwe dag begint. In welke ruimte kunt u een dimmer goed gebruiken?

 

Gebruik van een dimmer aan de muren in huis

Zoals reeds beschreven kan een dimmer op de plek van een losse schakelaar worden geplaatst. Wanneer u een dubbele schakelaar heeft, kan dit wat lastiger zijn! Er zijn echter ook wandplaatjes te koop, waarin twee dimmers verwerkt zitten. Een dimmer is doorgaans niets meer dan een simpele draaiknop of een klein schuifje. Met deze draaiknop en het schuifje is het mogelijk om de intensiteit van de verlichting in te stellen. Overdag kunt u de knop volledig omdraaien en in de vroege ochtend laat u deze op de helft staan.

 

Advies bij het monteren van een nieuwe dimmer

Wilt u ook een dimmer in huis gaan gebruiken? Het kan in dat geval verstandig zijn om u vooraf te laten informeren over de mogelijkheden die u heeft. Een dimmer is niet met ieder type lamp te combineren. Wist u bijvoorbeeld dat het gebruik van een dimmer bij een spaarlamp geen of bijzonder weinig effect heeft? Onze elektriciens staan voor u klaar, om u hierover te adviseren.

Call Now Button