Ledstrips worden steeds vaker voor privé of zakelijk gebruik ingezet. Denk bijvoorbeeld aan gekleurde ledstrips in uw woonkamer, of in uw favoriete horecagelegenheid. Ze zijn bijna niet meer uit winkels en woonhuizen weg te denken. Zelfs bij de tandarts of in de achtertuin zijn weleens ledstrips te vinden. En naast dat u met ledstrips voor warm witlicht kunt kiezen, zijn de gekleurde varianten ook steeds meer in trek. In dit artikel leest u, hoe u zelf ledstrips kunt installeren!

gekleurde ledstrips

De vele voordelen van uw eigen ledstrips

Ledstrips zijn niet alleen duurzaam door het verminderde stroomgebruik! U kunt er ook nog eens uw creativiteit in kwijt. Zo zijn de mogelijkheden qua kleuren oneindig en zorgt u telkens voor de gewenste kleur en sfeer in uw huis. Ook staan ledstrips erom bekend dat zij een erg hoog aantal aan branduren hebben, waardoor de strips jaren mee zullen gaan voor zij vernieuwd dienen te worden. Vooral de witte ledstrips zijn in de keuken of badkamer erg toepasselijk. De kleurstrips passen weer beter in een tv-meubel of achter een bank, zodat u altijd zelf uw sfeer in huis kunt bepalen.

Hoe gaat de installatie van ledstrips in zijn werk?

Het makkelijke aan ledstrips is, dat de strips op elke gewenste lengte kunnen worden afgeknipt. Let altijd op of de strips 12 of 24 volt zijn, daar dient u namelijk rekening mee te houden bij het uitkiezen van de juiste voeding. Zodra u de juiste voeding bij de wattage zoekt, kunnen de ledstrips niet oververhit raken. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om dimmers op de ledstrips te zetten. De dimmer plaatst u altijd tussen de voeding en de ledstrip. Doordat de meeste strips een eigen plakrand hebben, kunt u ze makkelijk op een plek naar keuze vastplakken. Waarna u van de leuke en gezellige strips kunt genieten!

Call Now Button