Grote huizen hebben vaak veel lampen. Wanneer jij al je gloei- en hallogeenlampen wilt vervangen door LED verlichting, is dit dan ook een behoorlijk investering. Dit zorgt ervoor dat veel mensen nog even wachten met het vervangen of ervoor kiezen om slechts een deel van hun oude lampen te vervangen door LED lampen. Op deze manier blijft het enigszins betaalbaar. Wat veel mensen echter niet weten, is dat er ook veel financiële voordelen zitten aan de aanschaf van LED verlichting. Maar wat is precies het financiële voordeel wanneer jij je traditionele gloei- en hallogeenlampen vervangt door LED lampen?

De prijs van LED lampen daalt

Veel mensen denken dat LED verlichting duur is in de aanschaf. In vergelijking met gloei- en hallogeenlampen is dit ook het geval, maar de prijs van LED verlichting is de afgelopen jaren behoorlijk gedaald. Dit komt voornamelijk omdat de vraag naar LED lampen de laatste jaren gestegen is. Steeds meer mensen willen de oude lampen in hun woning vervangen door LED verlichting, waardoor de lampen op grotere schaal gemaakt kunnen worden. Dit resulteert in een dalende verkoopprijs.

Minder vaak vervangen

Een ander financieel voordeel van de aanschaf van LED verlichting is dat je lampen een stuk minder vaak moet vervangen. LED verlichting heeft namelijk een langere levensduur dan gloei- en hallogeenlampen. Zo kan een LED lamp ongeveer 33.000 uur branden. Dit is tien keer zo lang als een hallogeenlamp en zelfs minimaal dertig keer zo lang als een gloeilamp. LED verlichting mag dan duurder zijn in de aanschaf, maar de lampen gaan wel een stuk langer mee. Hierdoor hoef jij minder vaak verlichting te kopen.

Dalende energiekosten

Heb jij LED verlichting aangeschaft? Dan merk je ook snel genoeg dat jouw energierekening daalt. LED lampen zijn namelijk een stuk zuiniger. Dit is misschien nog wel het grootste voordeel van de aanschaf van LED verlichting. Een gemiddelde LED lamp is namelijk al snel minimaal tien keer zo zuinig als een hallogeenlamp en dat voel jij direct in je portemonnee.

Call Now Button