Heeft u één of meerdere kleine kinderen thuis? Dan komt u soms ogen en oren te kort. Kinderen staan er namelijk om bekend op ontdekkingstocht te gaan door een woning. Wanneer zij zichzelf nog niet kunnen voortbewegen, valt het nog wel mee. Dit verandert echter zodra ze hun eerste stapjes zetten. Er gaat dan namelijk een wereld open voor het kind. Uw kind kan onder meer in aanraking komen met een stopcontact. Deze kans is zeker aannemelijk wanneer stopcontacten zich dicht bij de vloer bevinden. Natuurlijk wil u voorkomen dat uw kinderen een stroomschok krijgen door hun vingers in het stopcontact te steken. Dat kan met behulp van kindveilige stopcontacten.

Wat is een kindveilig stopcontact?

Om stopcontacten kindveilig te maken, hoeft u geen speciale stopcontacten aan te schaffen. Nee, want voor kindveilige stopcontacten heeft u namelijk al voldoende aan speciale plaatjes. Deze plaatjes plakt u gewoon in de openingen van het huidige stopcontact. Zit er geen stekker in het stopcontact? Dan zijn de gaatjes van een opening afgedicht. Hierdoor wordt het voor een kind niet mogelijk om zijn vingers in het stopcontact te steken. En wanneer er een stekker in zit, is dit natuurlijk ook niet mogelijk. Kortom: uw kind kan op deze manier geen stroomschok meer krijgen door zijn/haar vingers in het stopcontact te steken.

kindveilige stopcontacten gebruiken

Heeft u uw stopcontacten afgedicht met behulp van kindveilige plaatjes? Dan vraagt u zich mogelijk af hoe u het stopcontact moet gebruiken. Sommige mensen denken dat zij telkens het plaatje moeten verwijderen om er een stekker in te steken. Dit is echter niet nodig. U plaatst de twee puntjes van de stekker allereerst in de opening. Druk de stekker vervolgens voorzichtig aan en draai hem een kwartslag. Het stopcontact wordt zodoende ‘geopend’, waardoor de stekker er direct inschiet. Kindveilige stopcontacten zijn dus niet alleen veilig, maar ook nog eens bijzonder gebruiksvriendelijk!

Call Now Button