LED verlichting heeft voordelen. We weten allemaal wel dat er in ieder geval één voordeel is, namelijk dat LED verlichting op termijn geld kan besparen. Dat is zeker waar. Door alle gloeilampen in huis te vervangen door LED lampen, kan de besparing op de energierekening per jaar al snel in de honderden euro’s lopen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar we moeten zeker niet vergeten dat LED verlichting veel meer voordelen biedt dan enkel de besparing op basis van energie. Welke voordelen er dan nog meer zijn? Wel, we kunnen uiteraard hier geen uitgebreide opsomming geven, maar zullen kort enkele voordelen van LED verlichting benoemen. Electrician Testing The Switchboard

LED lampen kunnen beter tegen trillingen

Gloeilampen hebben de neiging om snel kapot te gaan. Wanneer een gloeilamp ook maar een klein stootje krijgt, kan deze al kapot gaan. Bij een LED lamp is dat veel minder het geval. LED lampen zijn veel minder kwetsbaar. Dat komt doordat de glazen behuizing op zichzelf vaak al afwezig of fors dikker is, maar ook omdat er geen dun gloeidraad aanwezig is dat snel kapot kan gaan. LED verlichting werkt volgens een heel ander principe, wat dus blijkbaar veel steviger is.

LED verlichting is doorgaans goed te dimmen

Lang niet alle LED lampen zijn goed te dimmen, maar er zijn voldoende LED lampen die goed dimbaar zijn. Het is daarom geen reden meer om niet voor LED lampen te kiezen. Let alleen wel goed op welke lampen er dimbaar zijn en welke lampen niet.

Call Now Button