Buitenverlichting kan een toevoeging zijn voor uw tuin, maar het is natuurlijk niet mooi als alle verlichting op die ene boom of op de vijver schijnt. Het kan zijn dat u de aandacht graag naar dit  mooie object wilt leiden, maar het is beter om een goede balans in de buitenverlichting aan te brengen.

Tuinoverzicht

Wilt u uw tuin in het donker vanuit uw woonkamer goed kunnen zien? Of gaat het u meer om de mooie verlichting wanneer u in de zomer op de late avond nog buiten zit? In dat geval moet u rekening houden met de verschillende zichtlijnen. Zorg dat de verlichting vanuit de woonkamer of vanaf het terras goed zichtbaar is. Anders heeft het weinig toegevoegde waarde om uw tuin te verlichten.

Afwisseling in buitenverlichting

pond-241959_960_720 Het is niet mooi om alle verlichting in uw tuin op één boom of struik te richten, maar het is ook niet mooi om uw tuin helemaal te verlichten. In dat geval is namelijk het effect van de verlichting weg. Zorg daarom voor verschil in de intensiteit van de verlichting. Laat de verlichting op blikvangers wat feller branden dan andere armaturen in de tuin. Het is ook belangrijk om enkele donkere plekken in uw tuin te houden.

Buitenverlichting aansluiten

Wilt u buitenverlichting aansluiten, maar heeft u geen idee hoe u te werk moet gaan? Zoek dan contact met een elektriciën. Hij neemt het werk graag van u over en zorgt dat de buitenverlichting in uw tuin straks naar behoren werkt.

Call Now Button