Wanneer u zelf niet bepaald ervaren bent op het gebied van elektra aanleggen, is het altijd maar de vraag of alles goed is geïnstalleerd. Om hier zeker van te zijn, kun je een elektriciën inschakelen om de boel te controleren nadat alles is aangelegd. Je kunt echter ook zelf testen of alles naar behoren werkt.

Gekleurde bedrading

Normaal gesproken bevat een elektrische aansluiting vier draden. Deze draden hebben allemaal een andere kleur, zodat de draden van elkaar te onderscheiden zijn. De bruine kabel zorgt ervoor dat een apparaat voorzien kan worden van stroom en de blauwe draad zorgt dat de verbruikte stroom afgevoerd wordt. Daarnaast is er nog een gele/groene draad en een zwarte.

Spanning testen

electric-948208_960_720 Doorgaans hoort er alleen op de bruine draad spanning te staan. Dit kunt u natuurlijk met uw handen testen, maar dan bestaat de kans dat u een flinke stroomschok krijgt. Om het toch te testen zonder zelf stroom te krijgen, kunt u een spanningsmeter gebruiken. Op deze manier test u of de elektra goed is aangelegd.

Elektriciën inschakelen

Wanneer het blijkt dat er niet alleen spanning op de bruine draad staat, kun u nog een poging wagen om het wel op de juiste manier aan te sluiten. Als de aansluiting na herhaaldelijk proberen nog niet naar behoren werkt, is het misschien verstandig om er een elektriciën in te schakelen.

Call Now Button