Is het weer eens tijd om uw badkamer te vervangen? Doet u het graag zelf? Tegenwoordig is het mogelijk om zelf elektra aan te leggen in uw eigen huis. Er zijn een aantal dingen waar u op moet letten en een aantal kleine stappen die u kunt nemen.

Goed om te weten voordat u begint

Voordat u elektra aanlegt, is het goed om te weten waar u leidingen en stopcontacten wilt hebben. In een keuken heeft u bijvoorbeeld meerdere groepen nodig, omdat u daar meer apparaten heeft. In een badkamer moet u rekening houden met de vochtigheid.

Waar u op moet letten

Electrical socket Het is belangrijk om een goede gelijkmatige verdeling te hebben tussen de stopcontacten vanuit de centrale doos, zodat niet alle zware apparaten op één groep terecht komen. Dit kan namelijk voor kortsluiting zorgen. Zorg er ook voor dat u goed op de verschillende kleuren van de draden let. Elke kleur geeft de functie van de draad aan en welk type het is. Daarnaast hebben de draden een behuizing nodig. Let erop dat het behuizingmateriaal voorzien is van een KEMA-keurmerk.

De locatie van de draden

Voor extra veiligheid is het belangrijk om elektrische draden hoger dan dertig centimeter boven de vloer te bevestigen. In een keuken kan het zijn dat stopcontacten soms hoger worden geplaatst. In de badkamer is het belangrijk dat u rekening houdt met verschillende zones en lagere spanning. U heeft hier te maken met het gevaar van water en vochtigheid.
Begin vandaag nog met het aanleggen van elektra in uw huis. Als u op alle stappen let en veilig met de draden en zones omgaat, kunt u het gemakkelijk zelf doen.

Call Now Button