U merkt dat de energierekening wel erg hoog is aan het einde van de maand. Hoe komt dit? Hier zijn verschillende redenen voor. Denk aan elektrische apparaten die aanblijven, uw woning die niet goed geïsoleerd is of kieren in huis. Lees verder voor tips die kunnen helpen met het besparen op uw energierekening!

Tips

  1. Voorkom sluipverbruik

Wist u dat u een apparaat 75% van zijn energie verbruikt als deze op stand-by staat? Bij apparaten die een lampje hebben is het makkelijk om te zien dat deze op stand-by staan. Of neem bijvoorbeeld de telefoonlader die warm wordt in het stopcontact zonder dat uw telefoon eraan zit. Er zijn gelukkig eenvoudige manieren om dit te voorkomen. Trek de stekker uit het stopcontact wanneer u het apparaat niet gebruikt. Ook kunt u het apparaat echt uit zetten en niet op stand-by.

  1. Vervang lampen voor LED verlichting

Het is goed om uw gloeilamp of halogeenlamp te vervangen, ook al werken ze nog goed. Het is prijziger om een LED lamp aan te schaffen, maar dit is weer heel makkelijk terugverdient. Wist u dat een LED lamp 85% zuiniger is dan een gloeilamp en 75% dan een halogeenlamp. Daarnaast gaat een LED lamp ook veel langer mee, tot wel 9x langer dan de meeste gloeilampen. U hoeft dus niet steeds een nieuwe lamp te kopen en zo bespaard u op uw portemonnee en het milieu.

  1. Maak spleten en kieren dicht

Het is niet fijn als het tocht in huis. Vaak zet u dan ook sneller de verwarming wat hoger. Zo verbruikt u meer energie maar het voel ook niet comfortabel meer aan in huis. Dicht daarom spleten en kieren! Het is heel eenvoudig om tochtstrips toe te passen aan uw ramen en deuren.

  1. Isoleren

Het is mogelijk dat u veel warmte verliest in uw huis wanneer deze niet goed is geïsoleerd. Voorbeelden van isolatie zijn dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Er is subsidie beschikbaar gesteld voor deze soorten isolatie.

Wij kunnen u helpen besparen

Komt u er niet uit of bent u benieuwd wat u nog meer kunt doen om te besparen op uw energierekening? Neem dan contact op met de Elektricien in Breda. Ze helpen u graag verder en kunnen u helpen als u bijvoorbeeld beslist om over te gaan op zonne-energie!

Call Now Button