Als je een lamp gaat ophangen, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je dat veilig doet. Je wilt in ieder geval koste wat het kost voorkomen dat je een lamp ophangt en dan al snel tot de conclusie komt dat hij niet werkt of, erger nog, kortsluiting veroorzaakt. Het is daarom van de hoogste mogelijke importantie om met de juiste veiligheidstips in gedachten, vooraf na te denken over wat je nou precies gaat doen en bovenal: hoe je dat veilig doet.

Bovenal – er is altijd een weg terug

elektriciteit Voordat je begint, weet je nog niet precies wat je kunt verwachten. Zo kan het zo zijn dat je bij het ophangen van de lamp constateert dat het plafond niet stevig genoeg is en dat je toch een ander type schroef of plug nodig hebt. Ook kan het zo zijn dat je net niet lang genoeg bent en net te ver moet strekken om het een en ander voor elkaar te krijgen. Dat is vervelend. Realiseer je dat er altijd een weg terug is en dat het nooit te laat is om een expert of elektricien te bellen. Dat voorkomt voor jezelf een hoop stress.

Let op de spanning

Bij het ophangen van een lamp is het cruciaal dat de spanning niet te groot wordt. Dat is natuurlijk je eigen spanning, maar ook de spanning die op de stroomdraden staat. Zorg er voor dat die nihil en gebruik een spanningsmeter om dit te verifiëren. Daarmee weet je zeker dat je geen schok krijgt, mocht je onverhoopt het blauwe en bruine draadje tegen elkaar houden.

Call Now Button