Het uitbreiden van de groepenkast in huis kan om verschillende redenen het overwegen waard zijn. Mogelijk bent u van plan om uw woning binnenkort uit te breiden, of wilt u de woning renoveren. In dit geval wilt u ook in het nieuwe deel van uw woning elektriciteit kunnen gebruiken. Voor het nieuwe deel van uw woning doet u er verstandig aan om een extra groep aan de groepenkast toe te voegen. Wanneer u de groepenkast niet uit zou breiden, zou dit tot een vervelende stroomstoring kunnen leiden. De groepenkast raakt in dit geval overbelast, waardoor deze de verschillende groepen niet langer van stroom zal voorzien.

Een uitbreiding van uw woning is echter niet de enige reden om aan een extra groep aan de groepenkast toe te voegen. In dit artikel vertelt onze elektricien in Breda u meer over de noodzaak van het verruimen van uw groepenkast in huis.

Gebruik van een grootstroomverbruiker in huis

Naast de noodzaak van het uitbreiden van uw groepenkast bij een uitbouw van uw woning, is dit ook noodzakelijk bij het gebruik van een grootstroomverbruiker. Wanneer u een grootstroomverbruiker op een bestaande groep aan zou sluiten, zou deze al snel overbelast raken. Denk bij grootstroomverbruikers bijvoorbeeld aan een jacuzzi in de tuin, of een elektrisch kooktoestel in de keuken. Door een nieuwe, losse groep in de groepenkast te plaatsen voor deze grootstroomverbruiker, wordt de kans op stroomstoringen minimaal.

Nieuwe 3-faseaansluiting in de meterkast plaatsen

Het uitbreiden van de groepenkast is echter niet voldoende om een grootstroomverbruiker te kunnen gebruiken. Ook zult u de 1-faseaansluiting moeten laten vervangen voor een 3-faseaansluiting. Een 3-faseaansluiting kan krachtstroom naar uw woning voeren, wat noodzakelijk is voor het gebruik van een jacuzzi of elektrisch kooktoestel. Ook wanneer u bijvoorbeeld een elektrische auto op wilt kunnen laden, zal een 3-faseaansluiting noodzakelijk zijn.

Onze elektriciens helpen u graag bij het uitbreiden van de groepenkast met een extra groep. Evenals dat we de huidige 1-faseaansluiting in uw woning kunnen vervangen voor een 3-faseaansluiting, voor de toevoer van krachtstroom. Twijfelt u over de noodzaak van het uitbreiden van de groepenkast? Laat u in dat geval door onze elektriciens adviseren!

Call Now Button