U moet weten dat de stoppen in een woning er niet zijn om het leven van u en uw huisgenoten zuur te maken. De stoppen hebben enkel als taak overbelasting van het stroomnet te voorkomen. Als stoppen doorgeslagen zijn, is dit een indicatie dat er iets mis is. Dit geeft namelijk aan dat sprake is van overbelasting. Er is op een gegeven moment te veel stroom door het stroomnet binnenshuis gegaan, waardoor de stop is gesprongen. Doordat de stop springt, wordt de stroom direct afgeschakeld. Hierdoor kunnen de stroomdraden niet meer te warm worden. Zou de stop niet gesprongen zijn, dan bestaat het risico op oververhitting. De stroomkabels worden dan te warm, waardoor brand kan ontstaan. Het moge duidelijk zijn dat stoppen een belangrijke taak vervullen.

Op zoek naar het probleem

Om de genoemde reden is het belangrijk altijd op zoek te gaan naar het probleem. Een stop springt er immers niet zomaar uit. Veelal is het doorslaan van de stop een indicatie dat er teveel apparaten tegelijkertijd aangesloten zijn geweest. U kunt dit oplossen door minder apparaten tegelijkertijd te gebruiken, of door apparaten op een andere groep aan te sluiten. Soms betekent dit dat u met een verlengsnoer moet werken. In ieder geval is het zaak te voorkomen dat de stoppen eruit springen.

Een permanente oplossing

Wanneer de stoppen regelmatig doorslaan, kan het verstandig zijn om een extra groep te laten aanleggen. U zult hiervoor een elektricien moeten laten langskomen. Deze elektricien kan een extra groep aanleggen, waardoor de capaciteit vergroot wordt. U kunt hierdoor meer apparaten gelijktijdig inschakelen zonder dat de stroom uitvalt. Uiteraard zijn hieraan wel de nodige kosten verbonden. U weet dan echter wel zeker dat de stroom er niet vaak meer af zou gaan en dat de situatie in huis op en top veilig blijft.

Call Now Button