U gaat er waarschijnlijk niet vanuit, maar ook in uw woning in Breda kan de stroom van het ene op het andere moment uitvallen. Gelukkig gebeurt dit niet vaak. Maar wanneer het wel gebeurt, is het handig om te weten wat u moet doen. Probleem is dat veel inwoners van Breda geen idee hebben hoe zij te werk moeten gaan bij stroomuitval. In onderstaande tekst vertellen wij u precies wat u moet doen wanneer de stroom in uw woning niet meer werkt.

Kijk in de meterkast


Voordat u iets kunt doen, moet u allereerst weten waar het probleem zit. Dit kunt u makkelijk en snel achterhalen door in de meterkast te kijken. De kans is namelijk groot dat er hier één of meerdere schakelaars zijn omgeslagen. Door naar de schakelaars te kijken, weet u direct achter welke groep het probleem zit. Op deze manier kunt u gericht zoeken naar de oorzaak.

Controleer apparaten op kortsluiting


Stroomuitval wordt vaak veroorzaakt door kortsluiting in een elektrisch apparaat. Om het betreffende apparaat te vinden, verwijdert u eerst aller stekkers van apparaten die aangesloten zijn op de uitgevallen groep. Schakel vervolgens de stroom weer in. Plug nu alle stekkers één voor één in. De stroom valt waarschijnlijk uit zodra u één van de stekkers inplugt. Het is dus betrekkelijk eenvoudig om de oorzaak van stroomuitval te achterhalen.

Schakel hulp in


Ga er niet standaard vanuit dat een apparaat de boosdoener is wanneer u geen stroom meer hebt in huis. Het probleem kan namelijk ook in de elektrische installatie zitten. Hierdoor lukt het u mogelijk niet om de oorzaak te achterhalen. Ga vooral niet zelf met de installatie aan de gang, maar laat dit over aan een elektricien. De elektrische installatie in een meterkast is namelijk bijzonder complex. Het is alleen aan te raden hiermee bezig te gaan wanneer u hier kennis van hebt. Is dit niet het geval? Schakel dan direct de hulp van een elektricien in, zodat de stroom snel weer terug is.

Call Now Button