Voorheen moest je na een gesprongen zekering de zekering vervangen. Je draaide de oude zekering eruit, een nieuwe erin, en het werkte weer. Om zeker te weten dat ook die nieuwe zekering er niet meteen uit zou klappen, was het van belang dat je weet waarom de zekering is gesprongen.

Tegenwoordig is dat veel minder van belang. In de meeste huizen zijn automatische zekeringen te vinden, die je eenvoudig weer terug kunt klikken.

Het gevaar van automatische zekeringen Zekeringen

Het aantrekkelijke bij automatische zekeringen is om de zekering gewoon weer terug te duwen als hij er uit springt. Zeker als je niet direct weet wat er fout is gegaan, is dat erg aanlokkelijk. Je ziet dan wel weer wanneer hij er weer uit springt.

Dat is echter natuurlijk niet de bedoeling, en kan erg gevaarlijk zijn. Zoek daarom altijd uit waarom een zekering precies is gesprongen!

Als je er echt niet uit komt zou je een elektricien kunnen inschakelen om de boel na te kijken. Een zekering die er uit klapt duidt namelijk vaak op overbelasting of kortsluiting. Beide gevallen wil je voorkomen omdat ook hierbij een risico bestaat op brand. Let daarom dus goed op, en schakel de zekering niet zonder meer weer in.

Call Now Button