Brand in huis is voor de meeste mensen een grote angst. Jammer genoeg komt dit nog vaak voor door bijvoorbeeld slecht onderhoud van huishoudelijke apparatuur. Dit is gelukkig makkelijk te voorkomen, als u maar weet wat u moet doen.

Goed onderhoud kan brandgevaar voorkomen

Elektrische apparaten worden warm tijdens gebruik, maar vooral apparaten met een ventilator moeten goed in de gaten gehouden worden. Stof dat zich hierin ophoopt kan ervoor zorgen dat de warmte niet meer weg kan, wat brandgevaar kan veroorzaken dat gevolgd kan worden door brand in huis. Dit is vaak het geval bij bijvoorbeeld drogers, föhns, computers en ovens. Deze moeten daarom regelmatig schoongemaakt om deze stofophoping te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om andere apparaten ook altijd goed te controleren op vuil dat brand kan veroorzaken. Ook is het beter om elektrische apparatuur alleen aan te zetten wanneer dit echt nodig is en wanneer u thuis bent. Houd er daarnaast ook altijd rekening mee dat uw apparatuur voldoende ventilatie krijgt wanneer u deze inbouwt. Brandgevaar Op deze manieren kunt u kortsluiting door vuil of hitte vroegtijdig proberen te voorkomen. Kortsluiting kan namelijk ontstaan door opgehoopt vuil, maar ook wanneer een apparaat kapot is kan dit ontstaan. Wanneer u hier niet op tijd aandacht aan besteed kan er brandgevaar optreden, wat als gevolg kan hebben dat er brand ontstaat in huis die al snel ernstige vormen kan aannemen.
Onthoud dat elektrische apparatuur warm kan worden en daarom dus in brand kan vliegen. Het is daarom erg belangrijk dat u niet vergeet op de signalen van brandgevaar te letten zoals een brandgeur of hitte.

Call Now Button